Fillers

Fillers appliceras under huden för att återskapa eller ge extra volym åt en viss del i ansiktet. Fillers används dessutom för utslätning av rynkor. Injektionen placeras i ansiktets olika lager beroende på önskad effekt. Det kan göras i exempelvis kinderna, hakan, läppar och käkbenet. Det kan göras med nål eller cannula.

Vi använder enbart kvalitetsfillers av hyaluronsyra. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och har flera fördelar för huden så som att återfukta och förstärka huden Den kan också förhindra hudens åldrande. Hyaluronsyran bryts naturligt ner i kroppen och det betyder att behandlingen så småningom kommer att behöva upprepas.

Permanenta rynkor kan behöva dubbelbehandlas med botulinumtoxin och därefter med fillers. Detta behöver göras för att muskelns rörlighet först ska minskas och därefter behöver permanenta veck byggas upp med fillers.

En behandling kan ta mellan femton och trettio minuter, beroende på omfattningen. Inga speciella förberedelser behövs. Resultatet syns direkt efter din behandling och varar i åtta till arton månader. Därefter behöver behandlingen upprepas.

Konsultationsbesök

Inför din önskade injektionsbehandling behöver du boka en konsultation med specialistläkare Camilla Roos. Det går bra att boka konsultationen på salongen eller bekvämt via videolänk. Båda kan du boka via ”Boka Direkt”.

Innan konsultationen fyller du i din hälsodeklaration på salongen och Dr Camilla bedömer om injektionsbehandling är lämpligt för dig. Du får sedan förslag om din rekommenderade behandling och du och Dr Camilla lägger tillsammans upp en behandlingsplan för att nå dina önskemål. Du får då även information om pris för behandlingen, för- och eftervård samt eventuella risker och komplikationer med den valda behandlingen. Konsultationen är gratis och behöver bokas minst 48 timmar före din behandling. Detta är för att säkerställa att du ska få tid att reflektera över den kommande behandlingen.

Risker och kontraindikationer med fillers

Eftersom en nål används är det sannolikt att det kommer att blöda lite från injektionsstället. Efter injektionen är det vanligt med lite rodnad, svullnad och blåmärken på behandlingsplatsen. Reaktionerna kan ibland orsaka sveda, klåda eller obehag när man trycker på injektionsstället. Andra sällsynta biverkningar är missfärgning, kärlocklusion, infektion, knölar och allergi. Fillers kan i kombination med vissa läkemedel påverka leverns metabolism. Rådgör med din behandlande läkare om detta.

Om några av dessa symtom kvarstår i mer än en vecka, eller om andra biverkningar utvecklas, ska du informera Dr Camilla så snart som möjligt så att hon kan förordna den bästa behandlingen.

Eftervård

Under 12 timmar efter din injektionsbehandling ska du undvika överdrivet minspel, att ”fingra” på injektionsområdet samt att dricka alkohol. De nästkommande två veckorna efter behandling ska du försöka att undvika solexponering och annan UV-strålning, minusgrader och bas¬tubad. Vi rekommenderar att du undviker ansträngande aktiviteter som träning i upp till 24 timmar efter behandlingen.
Försök att sova med huvudet högt för att minska svullnader, och undvik att sova på det behandlade området i en till två nätter efter behandlingen
Det är bra om du inte planerar en resa direkt efter behandlingen om en komplikations skulle uppstå. Du ska undvika behandling mer än en vecka före och efter tandläkarbehandling.

Var uppmärksam på eventuella besvär och återkoppla direkt till din behandlare vid eventuella problem. Du når Dr Camilla Roos då på telefon 0762 63 33 95.